Estiraments


• El terme Estirament és general i s'usa per descriure maniobres terapèutiques pensades per elongar estructures de teixit tou escurçat, i per tant per augmentar l'amplitud del moviment.

• La mobilitat i la flexibilitat dels teixits tous que envolten les articulacions, és a dir els músculs, el teixit conjuntiu i la pell, juntament amb una mobilitat articular, són necessàries per tenir una amplitud de moviment normal. L'amplitud del moviment (ROM) indolora i sense restricció sol ser necessària per realitzar moltes tasques funcionals de la vida diària, així com activitats laborals o recreatives.

• També es creu que la mobilitat adequada dels teixits tous i les articulacions són un factor important per la prevenció o recaiguda de lesions dels teixits.

• Les causes d'un escurçament adaptatiu (contractures) dels teixits tous d'una articulació i la pèrdua conseqüent d'amplitud del moviment poden ser una immobilització prolongada, restricció de mobilitat, malalties neuromusculars o del teixit conjuntiu, una patologia del teixit, deguda a un traumatisme o deformitats òssies (Teixit ossi) congènites o adquirides.